prikbord


Op dit prikbord plaatsen we informatie over sportieve, culturele of maatschappelijke activiteiten in en rond Heino. Bijvoorbeeld clubjes, muzieklessen of sportlessen. Wilt u iets laten plaatsen dan kunt u mailen naar meester Arno.
Klik op de afbeelding om hem uit te vergroten.


actueel

Tafeltennis                                    OR-mediawijsheid
         
 
                                                                                            
Mindfulness

Start trainingen mindfulness Raalte na de zomer
Mindfulness Het grootste deel van de dag leven we op de automatische piloot. Terwijl je naar je werk rijdt, huishoudelijke klusjes aan het doen bent: vaak ben je in gedachten alweer met iets anders bezig. Deze automatische piloot is soms heel handig, maar vaak ook niet. Wanneer je ’s avonds in bed ligt te piekeren en hier niet mee kunt stoppen, je to-do list alweer door je hoofd spookt als je net even in de zon fietst. Ook deze dingen gaan automatisch en daar kun je veel last van hebben. Mindfulness leert je om uit deze stress-modus te stappen. Je krijgt handvatten aangeboden om ervoor te kiezen niet mee te gaan in piekergedachten of onrust. Door jezelf te trainen je aandacht te richten kun je meer rust, ruimte en ontspanning gaan ervaren. Je leert de weerstand en strijd los te laten met dingen in het leven die niet gaan zoals je graag zou willen.
Voor wie? Mindfulness is een stress reductie training. Stress kan groot of klein zijn. De klachten verschillen per persoon. Hieronder een overzicht van klachten van oud-deelnemers die je mogelijk herkent:
- Gevoel van onrust/haast hebben
- Piekergedachten
- Angstig zijn
- Moeilijk contact kunnen maken met wat je voelt
- Lichamelijke pijn
- De lat erg hoog leggen voor jezelf
- Het anderen altijd naar de zin willen maken, moeilijk nee kunnen zeggen
- Burn-out klachten Woensdagavond 19:00-21:30u: Mindful Ouderschap Met Marion Data: 9 oktober, 16 oktober, 23 oktober, 30 oktober, 6 november, 13 november, 20 november, 27 november Locatie: ‘De Heujmiete’, Linderteseweg 56, Mariënheem Kosten: € 425,00 inclusief materiaal en een terugkom-bijeenkomst Info en aanmelden: www.marionkogelmanbloo.nl / opvoeden@marionkogelmanbloo.nl / 0618291938 Woensdagochtend 10:00-12:30u: Mindfulness Based Stress Reductie (MBSR) met Hanneke Data: 25 september, 2 oktober, 9 oktober, 16 oktober, 23 oktober, 30 oktober, 13 november, 20 november Stiltedag: Zaterdag 2 november 10:00 – 16:00 uur Locatie: Yoga Raalte, Deventerstraat 16A in Raalte Kosten: €375,- inclusief materiaal en een stilte-dag Info en aanmelden: www.mindfulnessmethanneke.nl / hanneke_koenjer@hotmail.com / 0654370282 Kijk op https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness om te zien of jouw verzekeraar mindfulness vergoed. Kennismakingsworkshop Wil je eerst ervaren wat mindfulness is en of het bij je past? Of ben je benieuwd naar de training of trainer die het beste bij je past? Geef je dan op voor onze kennismakingsworkshop bij Yoga Raalte (Deventerstraat 16A) op vrijdagavond 13 september (19:15u – 20:45u). De kosten voor deze vrijblijvende workshop bedragen €15,-. Aanmelding via hanneke_koenjer@hotmail.com.



altijd
 
Fonds voor Ons

Woon je in Heino, Laag Zuthem of Lierderholthuis? Ben je door omstandigheden plotseling in geldproblemen gekomen? En is er niemand die je kan helpen? Fonds voor Ons is er voor jou. Kijk op de website www.fondsvoorons.nl of lees hier de folder.
 

Kinderwerk Dorpshuus: activiteiten op woensdag 

Het kinderwerk in het dorpshuus verzorgt op woensdagmiddag steeds verschillende leuke activiteiten voor  leerlingen vanaf 7 jaar van de basisschool.

- woensdagmiddag 14.00 – 16.00 (met uitzondering van de schoolvakanties)
- kosten: € 2,00 (n.b. Stichting Leergeld Salland kan ondersteunen).
Opgeven alleen via de mail: kinderwerk@dorpshuusheino.nl i.v.m. inkoop materialen vooraf graag.

Voor  meer info over de onderwerpen: kijkt u een paar dagen voor die data op de site van het Dorpshuus (of op hun facebooksite).  Daar ziet u dan een foto van  hoe het te maken item gaat worden.

 

 

Audiolezen voor kinderen met leesbeperking
Lezen is leuk, maar soms ook lastig. Als je dyslectisch of slechtziend bent bijvoorbeeld. Gelukkig kan je nu via Audiolezen.nl kennismaken met een enorme online boekenkast boordevol mooie, gekke en spannende gesproken boeken. Audiolezen kent geen grenzen!
Via Audiolezen.nl krijgt uw kind of leerling onbeperkt toegang tot duizenden populaire jeugdboeken. Zo kunnen ook dyslectische en slechtziende leerlingen op avontuur met Harry Potter of griezelen met de Hongerspelen. En tegelijkertijd hun woordenschat uitbreiden. Naast jeugdboeken, zijn via Audiolezen vrijwel alle titels te vinden die ook in de bibliotheek staan. Het zijn er maar liefst 70.000. Informatieve boeken, romans, thrillers... En een goedgevulde kiosk met bijna alle populaire tijdschriften, zoals de Hitkrant. Zo hoeft niemand iets te missen!
Audiolezers hebben alle boeken binnen handbereik, gewoon via een handige app op je telefoon. Lekker modern dus. Zo heb je je eigen bibliotheek altijd in je broekzak. En kun je altijd alles lezen, waar je ook bent.
Inschrijven is makkelijk, dat kan op audiolezen.nl. Omdat Audiolezen exclusief bedoeld is voor iedereen met een leesbeperking, vragen ze hier over een verklaring te geven. Daarna zijn alle gesproken boeken als download of streaming af te spelen op de computer, tablet of smartphone.
 
Sportkaart Heino
7 Sportvereningen uit Heino bieden de mogelijkheid om gratis 2 keer mee te trainen. Dit is niet alleen voor kinderen die nog geen sport beoefenen, maar ook voor kinderen die eens bij een andere sport willen kijken. Handbal, tennis, voetbal, volleybal, tafeltennis, gym (incl. acrogym en freerunning) en badminton zijn mogelijk. Klik hiernaast op de flyer voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden. Of open deze PDF om de links direct aan te kunnen klikken.
N.B. Deze kaart vervangt de sportstrippenkaart. Voor ouders waarvoor de kosten van een lidmaatschap te hoog zijn is HKS (Heino Kids Sporten) te benaderen!
 
Saxofoonles Heino
Gert Oosterwijk verzorgt saxofoonlessen in Zwolle, maar ook in Heino! Zie de flyer en lees meer 

de lessen op www.gosaxmusic.nl.

Hockeyclub SMHC uit Raalte heeft nieuw talent nodig!
Daarom heeft de club de kinderen op de Dolfijn speciale hockey clinics gegeven, zodat zij hopelijk enthousiast geworden zijn voor deze leuke teamsport.  
Graag nodigen wij geïnteresseerden uit voor proef trainingen bij onze gezellige club in Raalte.
Dit kan iedere woensdag van 17-18 uur. Sportieve kleding is voldoende. Een stick kun je lenen van de club.
Aanmelden graag via jongstejeugd@smhc.nl ovv naam, leeftijd en telefoonnummer.
Wij zien jullie graag!
Met vriendelijke groet,
Hockeyclub
SMHC Raalte
 
Zabuki
Zabuki Zwolle organiseer elke 3e woensdag van de maand een KinderScienceCafé. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn de kinderen welkom bij Doepark de Nooterhof. Kinderen die meer willen weten, willen onderzoeken en willen experimenteren in wetenschap en technologie kunnen terecht bij Nemo in Amsterdam of Corpus in Oegstgeest. Maar nu ook iedere derde woensdag van de maand lekker om de hoek, bij Doepark de Nooterhof in Zwolle. Kijk voor meer informatie op: http://www.zabukizwolle.nl/

Website Actief Salland
De website www.actiefsalland.nl verzamelt alle cultuur- en sportactiviteiten in de hele gemeente Raalte.
 
Atletiek
Vanaf 6 jaar kan je atletiek beoefenen bij AV Salland in Raalte. Meer info op deze flyer.
 
Kleutergym bij Hevo Heino
Elke vrijdagmiddag is er kleutergym. Klik hiernaast op de flyer voor meer info.
 
Fonds voor Ons
Woon je in Heino, Laag Zuthem of Lierderholthuis? Ben je door omstandigheden plotseling in geldproblemen gekomen? En is er niemand die je kan helpen? Fonds voor Ons is er voor jou. Kijk op de website www.fondsvoorons.nl of lees hier de folder.
 
Heino Kids Sportief
De Stichting HKS wil belemmeringen tot deelname aan sport, van welke aard dan ook, wegnemen. Om als kind te kunnen sporten, kunnen de volgende zaken bij de stichting aangevraagd worden:

- Financiële bijdrage lidmaatschap sportclub en\of bijdrage sportkleding e.d.
- Hulp bij begeleiding
- Contact met sportvereniging
- Al het andere wat een belemmering vormt Klik hier voor meer informatie.
 
Kidsdance
Elke woensdag om 16.00 uur Kidsdance bij gymnastiekverening Hevo. Vanaf groep 3. Zie flyer hiernaast.

Meisjesclub Heino

Meisjesclub Heino is een leuke club voor meiden van groep 3 tot groep 8, die het leuk vinden om te knutselen, spelletjes te doen, koken, acteren en nog veel meer.


Elke twee weken is op vrijdagavond om 19.15 uur in pand de Nekker.
 

Scouting Heino

Scouting biedt kinderen en jongeren een actieve en uitdagende invulling van hun vrije tijd. De vereniging is op zoek naar nieuwe leden van alle leeftijden, maar vooral nieuwe Welpen. Welpen zijn jongens en meisjes tussen de zes en elf jaar, vanaf groep 3. Elke week leren de Welpen weer nieuwe dingen! Ze gaan in de Jungle op avontuur en kunnen daar al hun fantasie, creativiteit en sportiviteit in kwijt. Heb je zin in vuurtje stoken, bosspelen, broodjes bakken, de natuur in, op kamp gaan of gewoon een spelletje doen? Kom dan een keer gratis meedoen. Het clubgebouw van de scoutinggroep is te vinden aan de Heinose Veldweg 1. Kijk voor meer informatie op de website: www.scoutingheino.nl of neem contact op via info@scoutingheino.nl
 

prikbord home actueel altijd