prikbord


Op dit prikbord plaatsen we informatie over sportieve, culturele of maatschappelijke activiteiten in en rond Heino. Bijvoorbeeld clubjes, muzieklessen of sportlessen. Wilt u iets laten plaatsen dan kunt u mailen naar meester Arno.


actueel

Kerstmarkt

Levende kerststal

Op vrijdagavond 14 december zal er bij de RK kerk in Heino

een levende kerststal zijn, georganiseerd door het jongerenpastoraat.

Dit in combinatie met een kerstmarkt elders in het dorp

en “culi-kerst” bij de verschillende horeca.

Van ongeveer 18.30 tot 20.30 kunt u genieten van de kerststal.

Dit alles in een sfeervolle omgeving met vuurkorven en het mooie gezang

van ons jeugdkoor Spirit.

De ezel en ook schaapjes zullen aanwezig zijn.

Help de koningen de weg te vinden, zie de herders bij hun schapen,

en ontvang van de engelen een mooie boodschap.

Het middelpunt van ons tafereel zijn uiteraard Jozef, Maria en hun kindje Jezus.

Tevens zullen onze jongeren van de KESA aanwezig zijn. Zij vertellen u graag over hun reis die ze komende zomer gaan maken naar Bangladesh om daar te bouwen.

Ze zijn druk geweest met het maken van kerstdecoraties. Deze kunt u voor een klein bedrag aanschaffen. Hiermee steunt u de jongeren voor hun reis.

U bent van harte uitgenodigd om een groet te brengen aan het Kerstkind.

Graag tot ziens.

Jongerenpastoraat Heino


Minima en Kerst

Actie voor de minima in Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis
Geachte ouder(s) / verzorger(s),
Zoals u waarschijnlijk wel weet worden er in de december maand acties gehouden voor de minima. Wij willen de kinderen bewust maken van het feit dat er in hun eigen omgeving, in hun eigen dorp, mensen zijn die het niet zo breed hebben. Dit jaar staat er op de school van uw kind een doos of krat klaar. Helpt u samen met uw kind mee het krat / de doos te vullen?
Te denken valt aan gewone dagelijkse levensmiddelen zoals:
macaroni, rijst, bakmeel, soep;
koffie, thee of ander drinken;
kaas, appelmoes, jam, pindakaas of
iets dat u zelf bedenkt…
Het afgelopen jaar hebben we 197 pakketten kunnen bezorgen. Ook dit jaar willen we graag een groot aantal mensen laten weten dat we aan hen denken.
Tot slot: Kent u mensen die een Kerstpakket erg goed zouden kunnen gebruiken geef het dan door aan ons op kerstpakkettenactieheino@gmail.com. U mag ook uw eigen gegevens doorgeven als u tot de doelgroep behoort. Uiteraard worden de gegevens van tipgever en van de ontvanger vertrouwelijk behandeld.
Bij voorbaat heel hartelijk dank namens de gezamenlijke kerken.

Dorpshuus 4 januari

Winterloop 2019


Opstap orkest


Vind jij muziek maken leuk? Heb je meegedaan aan het leerorkest? Of wil je zomaar eens proberen of muziek maken leuk is? Meld je dan aan voor het opstap orkest Heino! Iedere donderdagmiddag na schooltijd op de Dolfijn. Klik op beide folders voor meer informatie.

 

Handbal
In september zijn er open trainingen voor kinderen van 5 t/m 8 jaar. Kom vrijblijvend meedoen.Afbeeldingsresultaat voor fonds voor onsFonds voor Ons
Woon je in Heino, Laag Zuthem of Lierderholthuis? Ben je door omstandigheden plotseling in geldproblemen gekomen? En is er niemand die je kan helpen? Fonds voor Ons is er voor jou. Kijk op de website www.fondsvoorons.nl of lees hier de folder.


 

Kinderwerk Dorpshuus: activiteiten op woensdag 

Het kinderwerk in het dorpshuus verzorgt op woensdagmiddag steeds verschillende leuke activiteiten voor  leerlingen vanaf 7 jaar van de basisschool.

- woensdagmiddag 14.00 – 16.00 (met uitzondering van de schoolvakanties)
- kosten: € 2,00 (n.b. 
Stichting Leergeld Salland kan ondersteunen).
Opgeven alleen via de mail: 
kinderwerk@dorpshuusheino.nl i.v.m. inkoop materialen vooraf graag.

Voor  meer info over de onderwerpen: kijkt u een paar dagen voor die data op de site van het Dorpshuus (of op hun facebooksite).  Daar ziet u dan een foto van  hoe het te maken item gaat worden.

 

 
Sportkaart Heino
7 Sportvereningen uit Heino bieden de mogelijkheid om gratis 2 keer mee te trainen. Dit is niet alleen voor kinderen die nog geen sport beoefenen, maar ook voor kinderen die eens bij een andere sport willen kijken. Handbal, tennis, voetbal, volleybal, tafeltennis, gym (incl. acrogym en freerunning) en badminton zijn mogelijk. Klik hiernaast op de flyer voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden. Of open deze PDF om de links direct aan te kunnen klikken.
N.B. Deze kaart vervangt de sportstrippenkaart. Voor ouders waarvoor de kosten van een lidmaatschap te hoog zijn is HKS (Heino Kids Sporten) te benaderen!

 

 

altijd

Audiolezen voor kinderen met leesbeperking
Lezen is leuk, maar soms ook lastig. Als je dyslectisch of slechtziend bent bijvoorbeeld. Gelukkig kan je nu via Audiolezen.nl kennismaken met een enorme online boekenkast boordevol mooie, gekke en spannende gesproken boeken. Audiolezen kent geen grenzen!
Via Audiolezen.nl krijgt uw kind of leerling onbeperkt toegang tot duizenden populaire jeugdboeken. Zo kunnen ook dyslectische en slechtziende leerlingen op avontuur met Harry Potter of griezelen met de Hongerspelen. En tegelijkertijd hun woordenschat uitbreiden. Naast jeugdboeken, zijn via Audiolezen vrijwel alle titels te vinden die ook in de bibliotheek staan. Het zijn er maar liefst 70.000. Informatieve boeken, romans, thrillers... En een goedgevulde kiosk met bijna alle populaire tijdschriften, zoals de Hitkrant. Zo hoeft niemand iets te missen!
Audiolezers hebben alle boeken binnen handbereik, gewoon via een handige app op je telefoon. Lekker modern dus. Zo heb je je eigen bibliotheek altijd in je broekzak. En kun je altijd alles lezen, waar je ook bent.
Inschrijven is makkelijk, dat kan op audiolezen.nl. Omdat Audiolezen exclusief bedoeld is voor iedereen met een leesbeperking, vragen ze hier over een verklaring te geven. Daarna zijn alle gesproken boeken als download of streaming af te spelen op de computer, tablet of smartphone.


Sportkaart Heino
7 Sportvereningen uit Heino bieden de mogelijkheid om gratis 2 keer mee te trainen. Dit is niet alleen voor kinderen die nog geen sport beoefenen, maar ook voor kinderen die eens bij een andere sport willen kijken. Handbal, tennis, voetbal, volleybal, tafeltennis, gym (incl. acrogym en freerunning) en badminton zijn mogelijk. Klik hiernaast op de flyer voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden. Of open deze PDF om de links direct aan te kunnen klikken.
N.B. Deze kaart vervangt de sportstrippenkaart. Voor ouders waarvoor de kosten van een lidmaatschap te hoog zijn is HKS (Heino Kids Sporten) te benaderen!


Saxofoonles Heino
Gert Oosterwijk verzorgt saxofoonlessen in Zwolle, maar ook in Heino! Zie de flyer en lees meer 

de lessen op www.gosaxmusic.nl.


Hockeyclub SMHC uit Raalte heeft nieuw talent nodig!
Daarom heeft de club de kinderen op de Dolfijn speciale hockey clinics gegeven, zodat zij hopelijk enthousiast geworden zijn voor deze leuke teamsport.  
Graag nodigen wij geïnteresseerden uit voor proef trainingen bij onze gezellige club in Raalte.
Dit kan iedere woensdag van 17-18 uur. Sportieve kleding is voldoende. Een stick kun je lenen van de club.
Aanmelden graag via jongstejeugd@smhc.nl ovv naam, leeftijd en telefoonnummer.
Wij zien jullie graag!
Met vriendelijke groet,
Hockeyclub
SMHC Raalte
 

Zabuki

Zabuki Zwolle organiseer elke 3e woensdag van de maand een KinderScienceCafé. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn de kinderen welkom bij Doepark de Nooterhof. Kinderen die meer willen weten, willen onderzoeken en willen experimenteren in wetenschap en technologie kunnen terecht bij Nemo in Amsterdam of Corpus in Oegstgeest. Maar nu ook iedere derde woensdag van de maand lekker om de hoek, bij Doepark de Nooterhof in Zwolle. Kijk voor meer informatie op: http://www.zabukizwolle.nl/
 


Dyslexiecafé Obalo:
Een keer per maand organiseert Obalo een dyslexiecafé in Raalte voor ouders van kinderen met dyslexie. De data van de komende cafés:   


zie de website van Obalo www.obalo.nl

Ze zijn allemaal van 19.30 tot 21.00 uur bij Obalo (Sperwer 17a, Raalte). Gratis entree en gratis koffie en thee. Liefst even aanmelden via 0572-850400 of info@obalo.nl 


Website Actief Salland
De website www.actiefsalland.nl verzamelt alle cultuur- en sportactiviteiten in de hele gemeente Raalte.


Atletiek
Vanaf 6 jaar kan je atletiek beoefenen bij AV Salland in Raalte. Meer info op deze flyer.

Kleutergym bij Hevo Heino
Elke vrijdagmiddag is er kleutergym. Klik hiernaast op de flyer voor meer info.


Afbeeldingsresultaat voor fonds voor onsFonds voor Ons
Woon je in Heino, Laag Zuthem of Lierderholthuis? Ben je door omstandigheden plotseling in geldproblemen gekomen? En is er niemand die je kan helpen? Fonds voor Ons is er voor jou. Kijk op de website www.fondsvoorons.nl of lees hier de folder.

Heino Kids Sportief
De Stichting HKS wil belemmeringen tot deelname aan sport, van welke aard dan ook, wegnemen. Om als kind te kunnen sporten, kunnen de volgende zaken bij de stichting aangevraagd worden:

- Financiële bijdrage lidmaatschap sportclub en\of bijdrage sportkleding e.d.
- Hulp bij begeleiding
- Contact met sportvereniging
- Al het andere wat een belemmering vormt Klik hier voor meer informatie.
 

Kidsdance
Elke woensdag om 16.00 uur Kidsdance bij gymnastiekverening Hevo. Vanaf groep 3. Zie flyer hiernaast.

KOOK!Kracht voor Kids
Elke dinsdagmiddag biedt Obalo sociale vaardigheidstraining aan tijdens koken.
blokje4Al ruim 5 jaar geeft Obalo een training aan kinderen die worstelen met onzekerheid, waarin ze leren hoe ze positiever over zichzelf kunnen denken en zo de wereld beter aankunnen. We doen dit aan de hand van kookopdrachtjes, zodat werken aan jezelf niet "zwaar" is, maar gewoon leuk en gezellig.
U kunt alvast een kijkje nemen op de website www.kookkracht.nl
 
Worstelt uw kind met onzekerheid? Herkent u bij uw zoon of dochter de angst om zelf keuzes te maken of iets te vragen? Dan kunt u nu alvast een plekje reserveren voor KOOK!Kracht voor Kids, zodat u zeker weet dat uw kind geplaatst kan worden.
Liever eerst een adviesgesprek? Dat kan ook. Mail naar herma@obalo.nl of bel 0572-850400 voor een afspraak.


Meisjesclub Heino

Meisjesclub Heino is een leuke club voor meiden van groep 3 tot groep 8, die het leuk vinden om te knutselen, spelletjes te doen, koken, acteren en nog veel meer.


Elke twee weken is op vrijdagavond om 19.15 uur in pand de Nekker.

Scouting Heino
Scouting biedt kinderen en jongeren een actieve en uitdagende invulling van hun vrije tijd. De vereniging is op zoek naar nieuwe leden van alle leeftijden, maar vooral nieuwe Welpen. Welpen zijn jongens en meisjes tussen de zes en elf jaar, vanaf groep 3. Elke week leren de Welpen weer nieuwe dingen! Ze gaan in de Jungle op avontuur en kunnen daar al hun fantasie, creativiteit en sportiviteit in kwijt. Heb je zin in vuurtje stoken, bosspelen, broodjes bakken, de natuur in, op kamp gaan of gewoon een spelletje doen? Kom dan een keer gratis meedoen. Het clubgebouw van de scoutinggroep is te vinden aan de Heinose Veldweg 1. Kijk voor meer informatie op de website: www.scoutingheino.nl of neem contact op via info@scoutingheino.nl

Beter Leren Lezen
Via deze praktijk kunt u extra leesbegeleiding voor uw kind inkopen. Klik op deze flyer voor meer informatie.

prikbord home actueel altijd